Foto - logo

Aktualita

SHRNUTÍ: Faremní zpracování ve světle hygienických předpisů

08/22/2008 - Leták shrnující hlavní závěry ročního výzkumu, který se snažil zodpovědět otázku, zda a do jaké míry představují hygienické a veterninární požadavky opravdové bariéry pro faremní zpracování rozvoj místních trhů.

Během rozhovorů se zpracovateli, s úředníky státní správy a se zástupci zemědělských organizací jak v České republice, tak ve vybraných zemích EU (Německo, Lucembursko, Rakousko, Itálie, Slovinsko) jsme získali následující poznatky, které jsme se snažili prověřit při dalších jednáních a zejména při diskusích u kulatého stolu uspořádaných pro tento účel.

Ukázalo se, že problémem není znění hygienických nařízení EU (hygienický balíček), problematická je spíše jejich interpretace a uplatňování v členských zemích. Jednotná pravidla hygienického balíčku sice do značné míry sjednocují vzhled provozoven napříč Evropou, přesto jsou v různých zemích a také v různých krajích uplatňovány odlišné přístupy například k otázce zavádění principů HACCP, k prostorovému uspořádání a vybavení podniků a v oblasti kontrol.

Více informací na http://www.thinktank.cz/index.php?id=269

Soubor ke stažení: Leták ke stažení

Autor: TES

esf, eu tento projekt je spolufinancován evropským sociálním fondem EU a státním rozpočtem české republiky eea grants, norway grants podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci Finančního mechanismu EHP a Norského finančního mechanismu prostřednictvím Nadace rozvoje občanské společnosti