Publikace
Faremní zpracování ve světle hygienických předpisů
Studie - zpráva z výzkumu, který se snažil zodpovědět otázku, zda a do jaké míry představují hygienické a veterninární požadavky opravdové bariéry pro faremní zpracování rozvoj místních trhů. Studie vyšla jako diskusní sešit Trastu pro ekonomiku a společnost a je k dostání v tištěné verzi na adrese Trastu.
autor: Martina Filipová
rok vydání: 2008
Soubor ke stažení: Faremní zpracování ve světle hygienických předpisů [pdf, 628.1 kB]
Faremní zpracování ve světle hygienických předpisů - shrnutí výzkumu
Leták shrnující hlavní závěry ročního výzkumu, který se snažil zodpovědět otázku, zda a do jaké míry představují hygienické a veterninární požadavky opravdové bariéry pro faremní zpracování rozvoj místních trhů.
autor: TES
rok vydání: 2008
Soubor ke stažení: Faremní zpracování ve světle hygienických předpisů [pdf, 338.8 kB]
Příručka maloproducenta
Jednotná evropská legislativa, upravující faremní zpracování a prodej farmářkých produktů ze dvora, která umožňuje díky své flexibilitě uzpůsobit požadavky podmínkám daného podniku a společně s pracovníky veterinární správy hledat přijatelná řešení – hygienicky vyhovující a ekonomicky únosná pro danou farmu. Přitom je třeba mít stále na zřeteli cíle hygienických předpisů, tedy bezpečnost a sledovatelnost potravin a vysokou úroveň ochrany lidského zdraví a zájmů spotřebitelů. A také skutečnost, že primární odpovědnost za bezpečnost potravin nese provozovatel potravinářského podniku.
autor: Martina Filipová
rok vydání: 2008
Soubor ke stažení: Příručka maloproducenta [pdf, 1.1 MB]
Právní úprava prodeje zahradních přebytků
Analýza právních předpisů, které se na vás vztahují, pokud se rozhodnete prodávat přebytky vlastní produkce potravin.
autor: Radek Motzke
rok vydání: 2008
Soubor ke stažení: Právní úprava prodeje zahradních přebytků [pdf, 835.7 kB]
Povinnosti malých zpracovatelů živočišných produktů (masa a masných výrobků a mléka a mléčných výrobků). Nařízení ES a vnitrostátní právo.
Analýza srovnává veterinární a hygienické předpisy Evropského společenství (ES) a ČR týkající se povinností přímých dodavatelů a podniků s malým objemem výroby. Obsahuje seznam ustanovení, která umožňují klást na tyto subjekty mírnější požadavky a také porovnání požadavků evropských nařízení s českou právní úpravou.
autor: Vendula Povolná
rok vydání: 2008
Soubor ke stažení: Povinnosti malých zpracovatelů živočišných produktů (masa a masných výrobků a mléka a mléčných výrobků). Nařízení ES a vnitrostátní právo. [pdf, 1.1 MB]
| tento projekt je spolufinancován evropským sociálním fondem EU a státním rozpočtem české republiky | podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci Finančního mechanismu EHP a Norského finančního mechanismu prostřednictvím Nadace rozvoje občanské společnosti |
